3span Bouwadviesbureau & 3span Buitenruimte
Ontwerpers, projectmanagers, adviseurs...
Voor al uw bouwwerken, vanaf het ontwerp tot en met de instandhouding, al meer dan 40 jaar!
Project:
De Noordster nieuwbouw sanitair gebouw De Ster
Aannemer:
Bouwkundig: Pleijsier Kleinbouw; groenvoorziening: Abee
Projectmanagement:
3span Bouwadviesbureau
Ontwerper:
3span Bouwadviesbureau & 3span Tuin en landschap
Opdrachtgever:
Recreatiecentra Nederland B.V.
Oppervlak:
gebouw: basis 177 m2 / dak 228 m2; buitenruimte: 925 m2
Inhoud:
515 m3
Uitvoering:
gebouw: 4 december 2006 tot 15 juni 2007; buitenruimte: april 2007

Informatie:
Voor dit totaalproject op camping De Noordster te Dwingeloo heeft 3span het complete project verzorgd. Van ontwerp, werktekeningen, bestek en vergunningen tot en met de begeleiding en nazorg van de uitvoering van zowel het gebouw als de buitenruimte.

Het concept voor dit toiletgebouw laat zich raden, namelijk 'De Ster'. Het vertalen van dit concept naar een sanitairgebouw vergde een complexe zoektocht om het PvE te laten functioneren. Het uitgangspunt van het ontwerp is het dak in de vorm van een ster. Hieronder ligt de plattegrond verscholen. De plattegrond is opgezet in een zomer- en een wintergedeelte.
Het gebouw is ontworpen voor gebruik door120 personen en voldoet aan de 5-sterren status van de ANWB-normering. Installatietechnisch bevat het gebouw vloerverwarming, computergestuurde douches, energiezuinige warmwaterboilers, mechanische ventilatie in het zomergedeelte en een WTW unit in het wintergedeelte.
De inrichting van de buitenruimte is sober en voorzien van streekeigen beplanting, zodat de aandacht op het gebouw wordt gevestigd.